Zoek een artikel

Foto bij iOS 7: wat betekent dit voor het internet?

iOS 7: wat betekent dit voor het internet?

Introductie Apple iOS 7

Nog een paar uur en het nieuwste besturingssysteem van Apple valt te downloaden. Welke Apple-fan is niet benieuwd naar dit nieuwe stukje software voor de iPad en iPhone. Niet alleen een nieuwe versie, maar een compleet redesign van het ontwerp! Zoals gamers al maanden uitkeken naar de nieuwe GTA game, zo kijken de Apple-fans al een lange tijd uit naar iOS 7.

Er valt enorm veel te vertellen over deze nieuwe versie, maar omdat we ons in dit blog alleen bezig willen houden met de web-gerelateerde zaken, zullen we alleen de focus hebben op het (mobiele) web.

Meer gebruik van de kleur wit & een flat design
Wat als eerste opvalt is het witte design van de standaard browser op iOS 7, Safari. Ook maakt Apple overal gebruik van ‘flat design‘. Is hiermee een nieuwe trend gezet in het grafisch ontwerpen? We gaan het zien!

Ontwerpers van mobiele websites kunnen vanaf heden dus rekening houden met het ontwerp van de site, door strakkere elementen en veel wit te gebruiken. Daarnaast kun je direct inspelen in deze nieuwe ontwikkelen door het toevoegen van een flat icoon voor de web app (bladwijzer). Dit icoon is gemakkelijk in te stellen, bekijk hiervoor de volgende pagina: http://www.luscarpa.com/development/make-your-website-an-iphone-web-application/


Swipen, de nieuwe manier van navigeren?
De trend die we al regelmatig tegenkomen in de ontwikkeling van apps is het zogenoemde "swipen" van pagina. Middels een slepende vingerbeweging kan er genavigeerd worden door je app. Deze toepassing heeft Apple nu ook ingebouwd in de nieuwste browser van iOS 7. Belangrijk is dus dat je pagina's niet meer opent in een nieuw venster, maar altijd binnen je huidige venster. Op deze manier ontstaat er voor de eindgebruiker een nog fijnere gebruikerservaring! 


Zoek direct vanuit je adresbalk!
Net als Google Crome, heeft iOS 7 nu ook de mogelijk om direct vanuit je adresbalk (waar je het webadres intikt) een zoekwoord in te voeren. Op deze manier kom je nog sneller bij de door jou gezochte zoektermen. Zoekmachine optimalisatie is in dit geval van belang op in beeld te komen bij jouw potentiele klant.

Wil je meer weten over iOS 7 of één van onze diensten, schroom niet en bel snel: 0548-54267 of stuur een mail naar info@bandwerk.nl

 

Meepraten over deze blog? Dat kan!