Zoek een artikel

Foto bij Jobbird is grootste vacaturesite van Nederland

Jobbird is grootste vacaturesite van Nederland

Jobbird is momenteel de grootste vacaturesite van Nederland. In de vacaturebank zijn 45.318 banen beschikbaar. Tevens zijn er 52.426 actuele cv`s geplaatst. Jobbird, Nationale Vacaturebank (17.292 vacatures) en Monsterboard zetten in op een brede doelgroep.

Daarnaast zijn er specialisten. GezondheidszorgBanen vermeldt al in zijn naam op welke branche de vacatures zijn gericht. HelloMe focust op de werkgever terwijl netwerksite LinkedIn is bedoeld voor hoger opgeleiden. Werkzoekenden kunnen gebruik maken van het netwerk van hun kennissen. Daarnaast zijn er websites die werkgevers werk uit handen nemen. Monsterboard toont bezoekersstatistieken, plaatst vacatures door en coacht werkgevers. Werkzoekenden krijgen hulp met het schrijven van een motivatiebrief en het voorbereiden van een sollicitatiegesprek.

Van de werkzoekenden op Monsterboard heeft 29% mbo afgerond en 38% heeft een hbo- of universitair diploma. Daarnaast heeft 24% een mba behaald. Ruim de helft is mid-career (57%) en 21% is een starter.

Bron: Flexmarkt

Meepraten over deze blog? Dat kan!