Zoek een artikel

Foto bij Google Glass in Nederland en Hans van der Stouw mocht deze gadget testen!

Google Glass in Nederland en Hans van der Stouw mocht deze gadget testen!

Google Glass Presentatie Roermond

Vandaag waren we (Hans van der Stouw? en Maarten Dangremond?) aanwezig bij één van de eerste live presentaties in Nederland van de Google Glass.

Na een presentatie van Bernd Damme was het tijd om de Google Glass te introduceren. Dit gebeurde door Tim Stevens van Engadget.com.

Na de nodige "oeehhhhsss en ahhhhss" was het tijd voor het moment suprême! Uit een pot met visitekaartjes van de genodigden werden 5 gelukkigen getrokken. Vol spanning werd de eerste naam opgenoemd.. Helaas geen Hans van der Stouw of Maarten Dangremond.

Bij het tweede visitekaartje was het ineens "Hans van der Stouw". Enigsinds verbaasd en met de nodige adrenaline door mijn lichaam liep ik naar voren. Daar was hij dan... dé GOOGLE GLASS!

Voor velen een wens om dit pronkstuk van Google te dragen, maar voor mij werd fictie ineens non-fictie. Als één van de eerste Nederlanders stond ik met een Google Glass op mijn neus! Wauw!

Een prachtige ervaring waarbij "wennen" het eerste woord is dat in mij opkomt. Niets geen gedoe met vingers, maar spraak en beweging zorgen grotendeels voor de werking van dit nieuwe "speeltje".

Het opstarten van Google maps, je contactpersonen benaderen of je mail lezen stonden ineens op een miniscuul schermpje haarscherp op een paar centimeter van mijn ogen.

Na het nodige gelach vanwege mijn onhandigheid met deze tool werd het tijd om de Google Glass terug te geven en nog 3 andere genodigden te laten genieten van deze paar "Minutes of Fame".

Over een paar jaar zal dit item niet meer weg te denken zijn van de straat, maar voor nu was ik toch mooi één van de eerste Nederlanders die dit nieuwste prachtproduct van Google kon gebruiken.

Meepraten over deze blog? Dat kan!