Zoek een artikel

Foto bij Maatwerk systemen

Maatwerk systemen

Een webapplicatie op maat?

Bij Bandwerk schrijven we regelmatig op maat gemaakte systemen. Een op maat gemaakte applicatie wijkt af van een standaard bedrijfswebsite. Om eerlijk te zijn maken wij zelfs de bedrijfswebsites van onze klanten op maat. Een standaardoplossing dat aan alle wensen van al onze klanten voldoet bestaat niet. Klant A heeft namelijk andere wensen dan klant B.

Oké, wij schrijven dus alles zelf. Maar waar het in dit blog echt om draait zijn de concepten die compleet afwijken van een standaard bedrijfswebsite. Hieronder een drietal voorbeelden:

Golflinq – Online golf connection

Voor Golflinq.nl hebben wij een compleet netwerkplatform ontwikkeld waarin Golfers een eigen profiel hebben en uitnodigingen kunnen aanmaken. Vervolgens kunnen andere Golfers reageren op bestaande uitnodigingen. Ook hebben alle golfbanen in Nederland toegang tot hun eigen beheerpaneel waarin zij hun Golfbaan verder kunnen uitlichten. Er zijn nog talloze andere features zoals automatische mailings op basis van persoonlijke voorkeuren, een koppeling met Twitter, een koppeling met Google Maps, een beheerpaneel voor de administratie achter Golflinq en veel meer. Stuk voor stuk allemaal opties die u in een standaard bedrijfswebsite niet van toepassing zijn.

Ticketsysteem

Ook de JOVD (Jongeren organisatie vrijheid en democratie) klopt regelmatig bij ons aan. Zo kregen wij onlangs de opdracht om een applicatie te ontwikkelen dat de controle van tickets bij evenementen moest automatiseren. De JOVD verkoopt deze tickets via hun webshop (Die wij ook hebben ontwikkeld). Maar tot op heden werd elke ticket handmatig bij de poorten van het evenement gecontroleerd. Daarom hebben wij een applicatie geschreven (dat tevens haarfijn samenwerkt met de bestaande webshop) waarmee de tickets met behulp van een barcodescanner binnen een seconde zijn ingechecked. Tevens worden de gegevens van de tickethouder direct op een digitaal scherm afgebeeld, zodat de JOVD in één oogopslag de betaalstatus van de ticket kan zien.

Easy Quest

Easy quest is een totaal nieuw concept dat volledig door ons is ontwikkeld. Het is geschreven om organisaties in staat te stellen hun personeel of leerlingen door middel van een online omgeving te trainen en te toetsen. Zo kunnen er een onbeperkt aantal toetsen worden aangemaakt met een onbeperkt aantal multiple-choice vragen. Deelnemers kunnen toetsen maken en hun scores na het afronden van de toets direct in een resultaten overzicht inzien. In datzelfde overzicht krijgt de kandidaat zijn fout beantwoorde te zien met daarbij het opgegeven en juiste antwoord. Ook heeft het systeem een zogeheten e-learning omgeving waarbij kandidaten de toetsen onbeperkt kunnen maken.

Het beheer kan in het beheerpaneel per toets statistieken inzien, en zelfs gekozen antwoorden achterhalen van een kandidaat. Ook kunnen er certificaten worden gegenereerd in de huisstijl van de toetsafnemer en zijn alle toetsen te exporteren in Excel. Kortom, Easy-quest is een zeer uitgebreid toetsingssysteem met een grote schaal aan functionaliteiten.

Conclusie

Hopelijk is het verschil tussen de reguliere bedrijfswebsite en een webapplicatie op maat nu duidelijk voor u. 

Meepraten over deze blog? Dat kan!