Zoek een artikel

Foto bij Responsive design

Responsive design

http://www.bandwerkplus.nlhttps://www.bandwerkplus.nl/klanten/www.bandwerk.nl/uploads/image/mobiel-vs-desktop1.png

Volgens de Rijksoverheid blijft mobiel internet populair. Ook de grafieken liegen er niet om. De kans is dus groot dat u dit leest op uw mobiel, ipad of netbook (mini laptop).

Niet lang geleden werden websites massaal gebouwd om te bekijken op een standaard computerscherm van 1024 pixels breed. Dit waren die CTR monitoren met een diepe  achterkant die veel op kleine TV's leken. Tegenwoordig kunnen talloze elektronische apparaten met allerlei scherm formaten op internet. Mobiele telefoons, tabblets, game consoles zoals de Xbox, Playstation, Nintendo Wii en hoogstwaarschijnlijk de volgende TV die u aanschaft.

Om uw website op al deze verschillende scherm formaten toch goed te kunnen laten zien heeft u een speciaal ontwerp (design) nodig. Een design dat zich automatisch aanpast op de afmetingen van het apparaat dat uw website bezoekt: een zogenaamde 'Responsive design'.

Een responsive design is in staat om elementen van een website zoals het menu, foto's, tekst en meer, te verplaatsen en te herschalen zodat de website ook op kleinere resoluties goed weergegeven wordt.

Het voordeel van een responsive design is dat de bezoeker met veel gemak uw website kan bekijken op een mobiel apparaat. Daarnaast wordt de bezoeker niet geïrriteerd omdat hij bij elke pagina eerst weer moet inzoomen om de kleine letters te kunnen lezen. Ook de irritatie om te scrollen van links naar rechts zal met een responsive design verdwijnen.

Bekijk onze blog of bedrijfswebsite maar eens op uw mobiel. Het zal u gelijk opvallen dat u niet in of uit hoeft te zoomen en dat de tekst direct goed leesbaar is. De plaatjes zijn voorzien van de juiste afmetingen en schalen met uw scherm mee.

Zelfs als u uw mobiel van staand naar liggend draait, zult u zien dat ons blog gelijk nuttig gebruik zal maken van de nieuwe beschikbare ruimte. Als u dit niet op een mobiel apparaat leest dan kunt u het venster van uw browser herschalen. U zult zien dat het design zich zal aanpassen aan de beschikbare ruimte die u ter beschikking stelt. Een voorbeeld van een website met een responsive design: Bandwerk internet- en reclamebureau en ons blog.

Meepraten over deze blog? Dat kan!